Abstract
Bakgrunn: Det foreligger mange studier på ernæringsstatus, underernæring og proteininntak hos eldre personer på sykehjem, men lite er kjent for eldre hjemmeboende personer. Mål: Hovedformålet med denne studien var å øke kunnskapen om ernæringsstatus og kosthold hos eldre hjemmeboende menn og kvinner ved å beskrive fordeling av makronæringsstoffer med fokus på protein for kjønn og ulike alderskategorier, og sammenlikne inntaket mot Nordiske kostanbefalinger. I tillegg var det interessant å beskrive nattfasten, de viktigste proteinkildene i kosten og fordeling av protein til de ulike måltidene for eldre hjemmeboende. Deltagere og metode: 236 hjemmeboende (125 kvinner, 111 menn) eldre ≥70 år bosatt i Skedsmo kommune i Akershus deltok i studien i løpet av høsten 2014. Forekomst av underernæring og risiko for utvikling av underernæring ble undersøkt ved bruk av Mini Nutritional Assessment (MNA) og kroppsmasseindeks (KMI). Kostdata ble samlet inn ved 24- timers kostintervju. Resultater: Median alder var 74 år (71-79 år). Ved bruk av MNA hadde 96 % av studiedeltagerne god ernæringsstatus og 4 % var i risiko for utvikling av underernæring. Ved bruk av KMI var forekomst av underernæring og risiko for utvikling av underernæring henholdsvis 6 og 23 %. Gjennomsnittlig energiinntak var 8,8 MJ per dag for menn og 7,1 MJ per dag for kvinner. Gjennomsnittlig inntak av protein, fett og karbohydrater var henholdsvis 17,8, 37,2, og 40,5 E %. Kvinner hadde signifikant høyere inntak av mettet fett enn menn (p=0,02). Deltagerne inntok i gjennomsnitt 1,09 g protein per kg kroppsvekt per dag. Animalske produkter som kjøtt, fisk og meieriprodukter utgjorde 66 % av studiedeltagernes proteininntak. De viktigste kildene til vegetabilske proteiner var brød og kornvarer. Gjennomsnittlig inntak av protein til frokost, lunsj og middag, var henholdsvis 16,7, 18,9 og 40,0 g. Studiedeltagerne hadde en gjennomsnittlig nattfaste på 12 timer og 48 min, og kvinner hadde signifikant lengre nattfaste enn menn (p=0,05). Konklusjon: De eldre i denne studien har god ernæringsstatus, det er lav forekomst av underernæring og få er i risiko for utvikling av underernæring. Studiedeltagernes inntak av energi og karbohydrater var lavere enn Helsedirektoratets anbefalinger, mens inntak av protein og fett var i henhold til anbefalingene. Når uttrykt som g per kg kroppsvekt per dag var proteininntaket for de eldre i denne studien noe lavere enn de nye Nordiske anbefalingene. Da svarprosenten var lav i denne studien er det ønskelig med flere studier på eldre hjemmeboende for ytterligere å øke kunnskapen om ernæringsstatus, underernæring og proteininntak hos eldre hjemmeboende.