• English
    • Norsk
  • English 
    • English
    • Norsk
  • Administration
View Item 
  •   Home
  • Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
  • Farmasøytisk institutt
  • Farmasøytisk institutt
  • View Item
  •   Home
  • Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
  • Farmasøytisk institutt
  • Farmasøytisk institutt
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Water-soluble omega-3 formulations : Optimisation, development and production towards clinical studies

Kristensen, Mette
Master thesis
View/Open
The file is restricted (More info)
Kristensen.pdf (2.270Mb)
Year
2008
Permanent link
http://urn.nb.no/URN:NBN:no-21472

Metadata
Show metadata
Appears in the following Collection
  • Farmasøytisk institutt [1364]
Abstract
Flere måter å lage vannløselige omega-3 produkter på ble forsøkt. Omega-3 er et populært felt på grunn av dens mange helse-effekter, og et vannløselig pulver kan kanskje ha en stor kommersiell verdi. En protokoll for et biotilgjengelighetsstudie ble laget og godkjent av Regional Etisk Komitee.

En ny HPLC-MS metode ble utviklet for å detektere flerumettede fettsyrer i produktet.

Mye arbeid har også blitt lagt ned i å optimalisere produktet; særlig med tanke på å måle anisidin-verdi, men uten å oppnå pålitelige resulater.
 
A series of different approaches to develop purified water-soluble omega-3 products were attempted. Omega-3 is a popular area because of its many health benefits, and a water-soluble powder may have large commercial value. A protocol for a bioavailability study was outlined and approved by the Regional Committees for Medical and Health Research Ethics.

A new High Performance Liquid Chromatography Mass spectrometry method was developed to identify polyunsaturated fatty acids in the product. A great deal of work has also been put into optimisation of the product; especially the test for measuring anisidine value without achieving reliable results.
 
Responsible for this website 
University of Oslo Library


Contact Us 
duo-hjelp@ub.uio.no


Privacy policy
 

 

For students / employeesSubmit master thesisAccess to restricted material

Browse

All of DUOCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitles

For library staff

Login
RSS Feeds
 
Responsible for this website 
University of Oslo Library


Contact Us 
duo-hjelp@ub.uio.no


Privacy policy