Hide metadata

dc.date.accessioned2013-03-12T08:49:46Z
dc.date.issued2008en_US
dc.date.submitted2008-06-18en_US
dc.identifier.citationKristensen, Mette. Water-soluble omega-3 formulations. Masteroppgave, University of Oslo, 2008en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10852/12239
dc.description.abstractFlere måter å lage vannløselige omega-3 produkter på ble forsøkt. Omega-3 er et populært felt på grunn av dens mange helse-effekter, og et vannløselig pulver kan kanskje ha en stor kommersiell verdi. En protokoll for et biotilgjengelighetsstudie ble laget og godkjent av Regional Etisk Komitee. En ny HPLC-MS metode ble utviklet for å detektere flerumettede fettsyrer i produktet. Mye arbeid har også blitt lagt ned i å optimalisere produktet; særlig med tanke på å måle anisidin-verdi, men uten å oppnå pålitelige resulater.nor
dc.description.abstractA series of different approaches to develop purified water-soluble omega-3 products were attempted. Omega-3 is a popular area because of its many health benefits, and a water-soluble powder may have large commercial value. A protocol for a bioavailability study was outlined and approved by the Regional Committees for Medical and Health Research Ethics. A new High Performance Liquid Chromatography Mass spectrometry method was developed to identify polyunsaturated fatty acids in the product. A great deal of work has also been put into optimisation of the product; especially the test for measuring anisidine value without achieving reliable results.eng
dc.language.isoengen_US
dc.subjectvannløselig anisidintall LC-MS PUFA flerumettede fettsyreren_US
dc.titleWater-soluble omega-3 formulations : Optimisation, development and production towards clinical studiesen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.date.updated2009-03-10en_US
dc.creator.authorKristensen, Metteen_US
dc.date.embargoenddate10000-01-01
dc.rights.termsDette dokumentet er ikke elektronisk tilgjengelig etter ønske fra forfatter. Tilgangskode/Access code Aen_US
dc.rights.termsforeveren_US
dc.subject.nsiVDP::568en_US
dc.identifier.bibliographiccitationinfo:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_ver=Z39.88-2004&rft_val_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:dissertation&rft.au=Kristensen, Mette&rft.title=Water-soluble omega-3 formulations&rft.inst=University of Oslo&rft.date=2008&rft.degree=Masteroppgaveen_US
dc.identifier.urnURN:NBN:no-21472en_US
dc.type.documentMasteroppgaveen_US
dc.identifier.duo79892en_US
dc.contributor.supervisorPål Rongved, Jo Klavenessen_US
dc.identifier.bibsys080997619en_US
dc.rights.accessrightsclosedaccessen_US
dc.identifier.fulltextFulltext https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/12239/6/Kristensen.pdf


Files in this item

Appears in the following Collection

Hide metadata