• English
    • Norsk
  • English 
    • English
    • Norsk
  • Administration
View Item 
  •   Home
  • Øvrige samlinger
  • Høstingsarkiver
  • CRIStin høstingsarkiv
  • View Item
  •   Home
  • Øvrige samlinger
  • Høstingsarkiver
  • CRIStin høstingsarkiv
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Fra kokebøker til matrester i middelalderbyen

Vedeler, Marianne
Journal article; AcceptedVersion; Peer reviewed
View/Open
Vedeler.pdf (1.169Mb)
Year
2017
Permanent link
http://urn.nb.no/URN:NBN:no-68322

CRIStin
1563616

Metadata
Show metadata
Appears in the following Collection
  • Kulturhistorisk museum [1691]
  • CRIStin høstingsarkiv [16841]
Original version
Primitive tider. 2017 (19), 61-77
Abstract
Oppskrifter er interessante kilder til forståelse av matkultur. Det er bevart tre håndskriftsamlinger med matoppskrifter fra høymiddelalderen som er skrevet på norrøne språk, alle med samme mellomeuropeiske opphav. Både formen og innholdet i disse oppskriftene tilsier at de er skrevet for et øvre sosialt og økonomisk sjikt av befolkningen (Grewe og Hieatt 2001:5-22), og de inneholder en rekke dyre ingredienser som ikke har sitt opphav i Norge. Er disse oppskriftene relevante kilder til kunnskap om matkulturen i norske middelalderbyer?
 
Responsible for this website 
University of Oslo Library


Contact Us 
duo-hjelp@ub.uio.no


Privacy policy
 

 

For students / employeesSubmit master thesisAccess to restricted material

Browse

All of DUOCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitles

For library staff

Login
RSS Feeds
 
Responsible for this website 
University of Oslo Library


Contact Us 
duo-hjelp@ub.uio.no


Privacy policy