Hide metadata

dc.contributor.authorBækkelund, Nora Geirsdotter
dc.date.accessioned2017-09-01T22:27:38Z
dc.date.available2017-09-01T22:27:38Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationBækkelund, Nora Geirsdotter. Å ta i bruk kunnskapens tre: Frå organisatorisk til dyrkingsteknisk innovasjon i fruktnæringa i Hardanger og Sør-Tyrol.. Master thesis, University of Oslo, 2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10852/57742
dc.description.abstractI innovasjonslitteraturen er samanhengen mellom geografisk konsentrasjon og innovasjon i næringar mykje utforska, men fokuset har vore på såkalla kunnskapsintensive og høgteknologiske næringar. Innovasjon skjer òg i meir tradisjonelle næringar, og desse utgjer framleis fleirtalet av arbeidsplassane dei fleste stader i verda. I denne oppgåva utforskar eg korleis innovasjon skjer i fruktnæringa i dei to tradisjonsrike fruktdistrikta Hardanger og Sør-Tyrol. Eg undersøker korleis fruktnæringa vart den dominerande jordbruksnæringa i dei to regionane, og korleis dagens innovasjonssystem og salsløysingar vaks fram. Vidare undersøker eg korleis forholdet mellom produksjonssystem, salssystem og kunnskapsinfrastruktur har utvikla seg over tid. Ettersom forholdet mellom dei ulike delane av innovasjonssystemet påverkar kva for kunnskapsprosessar som vert gjennomført, er dette sentralt for utviklinga i næringa samla sett. Dei to regionane er organisasjonelt tynne. Difor er prosessane der kunnskapar utanfrå vert gjort nyttige lokalt nøkkelen til god økonomi i dei to rurale distrikta.nno
dc.description.abstractThe relationship between geographical concentration of economic activities, and innovation, has been much explored in the innovation literature. The focus has been on what we call knowledge- and technology intensive sectors, but innovation also takes place in traditional sectors. Most places these make up the majority of the jobs. In this thesis I explore how innovation happens in the two traditional fruit districts Hardanger (Norway) and South-Tyrol (Italy). I investigate how fruit production became the dominant agricultural production in the two regions, and how the actual innovation systems and sales solutions came into being. Further I investigate how the relationships between the production system, sales system and knowledge infrastructure has evolved over time. As the relationships between the different parts of the innovation system has an influence on which knowledge processes take place, these relationships are central to the development of the sector as a whole. The two regions are organizationally thin. Therefore the processes where knowledge from outside are made locally useful, are key for the economic situation in the two rural districts.eng
dc.language.isonno
dc.subjectfrukt
dc.subjectinnovasjon
dc.subjectjordbruk
dc.subjectrurale distrikt
dc.subjectRIS
dc.titleÅ ta i bruk kunnskapens tre: Frå organisatorisk til dyrkingsteknisk innovasjon i fruktnæringa i Hardanger og Sør-Tyrol.nno
dc.title.alternativeUsing the tree of knowledge: From organizational innovation to process innovation in fruit production in Hardanger and South-Tyroleng
dc.typeMaster thesis
dc.date.updated2017-09-01T22:27:38Z
dc.creator.authorBækkelund, Nora Geirsdotter
dc.identifier.urnURN:NBN:no-60479
dc.type.documentMasteroppgave
dc.identifier.fulltextFulltext https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/57742/1/Masteroppg-ve-Nora-B-kkelund.pdf


Files in this item

Appears in the following Collection

Hide metadata